Tutorial; can't create root node in model

I am following through the tutorial with the latest MPS & IDEA.  I got

to the point where I am supposed to create a root node "HelloWorld" in

the model that I just created.  I get a contextual menu: "Create Root

Node" with submenu: "TheSimplestLanguage" with a grayed out contextual

menu: "empty".  I'm pretty sure I completed the previous steps

correctly.  I can see the generated Java source within IDEA.

~ Dave Smiley

3 comments
Comment actions Permalink

David Smiley wrote:

I am following through the tutorial with the latest MPS & IDEA.  I got

to the point where I am supposed to create a root node "HelloWorld" in

the model that I just created.  I get a contextual menu: "Create Root

Node" with submenu: "TheSimplestLanguage" with a grayed out contextual

menu: "empty".  I'm pretty sure I completed the previous steps

correctly.  I can see the generated Java source within IDEA.

~ Dave Smiley

May be you isn't set root property of HelloWorld (it must be set to true

to be available in new node menu)

0
Comment actions Permalink

Hi ,

I am having the same problem...unable to generate model, "TheSimplestConcept" sub menu is disabled with text "Structure isn't generated"

is Root is set to true in TheSimplestConcept

I am using build 292 of MPS and buikd 5581 of IDEA.

Please help ?

-TIA

0
Comment actions Permalink

If structure isn't generated than you have no .class files that has to be compiled by idea. So to fix this problem we have to realize why we have no .class files.

Make sure that generated files have no errors. Make sure that the folder you generated to is a source folder. Check you jdk may be plugin didn't set it (mps works only with jdk 5.0 or better).

0

Please sign in to leave a comment.